Logg inn:
DISKUSJON
diskusjon
mat på bål?
Av: Solveig Haugland    31.07.05

Er det noen som har noen tips på hva slags mat man kan lage på bål når man er på tur?

Øystein Brogård

< language=>

(0)
mat på bål

Ostesmørbrød er godt. Ta med stekeplate og smør. Smør stekeplaten med smør og legg ostesmørbrødene over. Kjempegodt. Et annet alternativ er å pakke inn ostesmørbrød i aluminiumsfolie, legg brødene rett på bålet. Pass da på at de ikke svir seg.

Supper av alle slag. Ta med bålgryte og kok i vei....

Ellers er det egentlig bare fantasien som setter grenser, lykke til med matlagingen!

(0)

mat på bål
[QUOTE=Solveig Haugeland]

Er det noen som har noen tips på hva slags mat man kan lage på bål når man er på tur?

Øystein Brogård

< language=>

[/QUOTE]
(0)

mat på bål

(Jeg har ikke svart her før, så det blir kanskje litt kluss...)

Jeg vil anbefale boken "Klare sjøl!" som er en kokebok for barn. Der står det mange fantastiske oppskrifter om mat man kan lage ute i naturen.

Lykke til :)

(0)

-Styrer
mat på bål

Mat på bål er så mye, her er noen forslag

Pølsestappe. Skjær pølsebiter opp før du går, posepotetstapp er ok. Lages i  bålgryte og tar kort tid.

Grøt. Risengrynsgrøt i bålgryte er en slager

Lapskaus i bålgryte er enkelt og greit.

Lapper (ikke pannekaker) er supert på stekehelle.

(0)

mat på bål

Mat på bål.

Jeg husker spesielt godt fra barndommen selv at vi lagte pinnebrød som vi stekte. Det er kjempeenkelt å ha med seg deigen i plastikk poser. Rulle deigen ut i små pølser, rull dem rundt en pnne, stek og vips .....du har et deilig brød som du kan putte kryddersmør, hvitløkssmør eller alt annet godt på. Det smaker himmelsk. Hvis du i tillegg tar med litt tomater og mild spekeskinke så blir ungene i fyr og flamme. Eller ulike typer tubeost. Du kan også blande ulike krydder i deigen - karve f.eks. Tro meg det er godt!!!

Hilsen Else-Marie Sandvoll i Trollberget - Stavanger

(0)

mat på bål

Wok er både sund og godt, samtidig som det er enklelt å tilberede på bål. Ta med ei gryte og kutt opp grønnsaker og stek det sammen med strimlet biffkjøtt i litt olje. Om en vil kan en lage til litt ris eller nuddler på forhånd, og steke dette sammen med det andre. Ha på krydder etter smak og behag.

Kutt av toppen på et eple, ha sukker og kanel oppi eventuelt ei sjokoladerute. Sett på toppen igjen, pakk det inn i folie og la det ligge på glødene kull (ikke flammer) til du kjenner eplet er mykt. Dette er en herlig dessert!

Sjær litt av skallet på ei banan av, lag en grop i banana, legg sjokolade inni og ta på igjen skallet. Pakk det i foliet og la det ligge på glødende kulle en stund.

Ha fisk, grønnsaker og litt krydder i folie (pass på at det ikke er hull noen plass, dette vil tørke ut). Legg det på glødende kull i ca en time, alt etter som. Kjempe godt!

(0)

Nina Kristensen -Pedagogisk leder
mat på bål

Hei.

Grillspyd ble en slager hos barna da vi laget dette på en av våre skogsturer.

Vi kuttet på forhaånd opp alt fra kjøttkaker, pølse, fiskekaker, løk, paprika, epler m.m.- her er det fantasien som teller...

Da vi samlet oss rundt bålet fikk ungene selv velge hva dem ville ha på sitt spyd.

Man kan også ta med stekepanne og steke pannekaker. Røra lager man ferdig før man drar på tur- helles på saftflaske ol.

Hilsen Nina

 

 

(0)

mat på bål

Popcorn!

Ta to siler o surr dessa sammen med ståltråd, å så en lång pinne som du kan hålla "popcornmaskinen" med!

Så fyller du "maskinen" med ca 1 dl popcorn å håller over bålet, men var førsiktig før de poppade popcornen brænner vældigt lætt!

Villmarksdessert, ær en annan variant dær du tar brøbitar, gærna gammalt brød o lager små tærningar eller bitar. Detta steker du med massa smør, o kryddar med sukker o kanel! Mums!

(0)