Logg inn:
Grønne fingre, og tellekunsten?
Camilla Grieg   18.05.10
Å arbeide med begrepsforståelse kan gjøres på utallige måter. Benytt anledningen til å snakke om matematiske begreper når dere jobber med fingermaling

Hånd og fotavtrykk har vi sett før. Mange av oss har trykket våre små hender i leire, i gips, i maling og i sand. Dette er ingen ny aktivitet i så måte. Ofte ender fargeleken opp med å bli en eksperimentell reise, der barna tar på, smaker og leker med materialene. Jo mindre barna er, jo større er sjansene for at aktiviteten ender i en eller annen form for fingermaling. Barna legger fra seg pensler og maleruller og trekkes mot å ta på og kjenne på malingen. Sette spor, lage veier og streker.

Med kroppens avtrykk setter vi merker etter oss, og det ser ut til at det alltid er like spennende å kombinere hender, nesetipp, føtter, tær eller en annen underfundig kroppsdel med formingsmaterialene.

Faglig kan vi bruke kroppen som inspirasjon til begrepsforståelse. Vi har for eksempel kroppsdelene som vi kan lære oss navnene på ettersom vi bruker dem i forbindelse med maling, tegning og trykk. I tillegg har vi de matematiske begrepene. I fagområdet Antall, rom og form i barnehagens rammeplan, finner vi mange eksempler på hva vi skal legge vekt på når vi arbeider med matematikk. Blant annet heter det at vi som voksne skal være bevisst vår begrepsbruk når vi snakker om matematiske begreper. Ønsker vi å se matematikk i fargeleken, kan vi også sette ord på matematikken. Trykker vi med hendene har vi en god anledning til å arbeide med antallsbegreper som for eksempel, fem fingre, to hender, en hånd, en hånd har fem fingre osv. Vi kan også arbeide med begreper for rekkefølge, tallrekker, plassering og ulike former og figurer, for å nevne noe.


Denne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen. Dersom du vil ha tilgang til alle artikler har vi nå en kampanje på 6 måneders medlemskap. Se nedenfor.
TILBUD PÅ 6 MND. MEDLEMSKAP, KUN KR. 595,-
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på Barnehageforum!
Vi har i dag nærmere 3000 bhg og over 7000 aktive brukere.
Barnehage
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturanavn
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype
*Antall måneder *
* Du kan velge mellom 3, 6 eller 12 måneder. Du vil bli fakturert for hele perioden i en faktura.

* Mva. kommer i tillegg

Huk av for at du har leste våre avtalevilkår
 
DISKUTER ARTIKKELEN
 
 
Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
Inspirasjoner – Høst
Lys opp i mørket!
Fargelek i Olsrød barnehage
Ballongen som metodisk verktøy
Ballonger