Logg inn:
Kronikkonkurranse: Barbie søker Ken!
Morten Solheim   02.02.10
Kunnskapsdepartementet illustrerer sin veileder for kvotering av menn til jobb i barnehager med 50-tallets kjønnsstereotypier. Hva mener du om det?
Da jeg var tenåring var jeg med i en organisasjon som het Gutter mot Barbie. Det var i og for seg ikke den blonde dukken med de usannsynlige kroppsmålene vi ønsket å opponere mot, men snarere en gammelmodig, fordummende kvinnestereotypi.

Kunnskapsdepartementet har valgt å illustrere den nye veilederen om kvotering av menn til jobb i barnehagene, nettopp med disse blonde, barmfagre dukkene. En overraskende kontrast til veilederens intensjoner om å se forbi stereotypisering av menn.


Hva tenker du om departementets veileder? Enten er enig eller uenig, overbevist eller provosert, så ønsker vi å høre din argumentasjon og dine meninger knyttet til veilederen og dens innhold.

Vi utlyser i den fobindelse en kronikkonkurranse og oppfordrer alle førskolelærerstudenter til å delta. De beste bidragene publiseres på Barnehageforum og Barnehageforum Student. De publiserte bidragene premieres (i tillegg til heder og ære) med en valgfri fagbok fra Barnehagebutikken.


Lykke til!


Kronikkonkurranse

Slik deltar du:


Litteraturtips: Magne Lindholm: Hvordan skrive kronikk?Denne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen. Dersom du vil ha tilgang til alle artikler har vi nå en kampanje på 6 måneders medlemskap. Se nedenfor.
TILBUD PÅ 6 MND. MEDLEMSKAP, KUN KR. 595,-
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på Barnehageforum!
Vi har i dag nærmere 3000 bhg og over 7000 aktive brukere.
Barnehage
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturanavn
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype
*Antall måneder *
* Du kan velge mellom 3, 6 eller 12 måneder. Du vil bli fakturert for hele perioden i en faktura.

* Mva. kommer i tillegg

Huk av for at du har leste våre avtalevilkår
 
DISKUTER ARTIKKELEN
 
 
Anbefalt
Kjell   30
Appen
Kommentar: