Ånnerudtoppen barnehage i Asker har satt fokus på mat i barnehagen og gir oss her noen av sine favorittoppskrifter:
Fish&Chips
Dagens oppskrift er Gulrotsuppe:
6-8 porsoner:
2 stk. løk
1 kg gulrøtter
2 stk. buljongterninger eller to ss flytende buljong
3 dl. TINE crème Fraiche 10%
Salt og pepper
Skrell løken, hakk den i biter og stek den myk i en tykkbunnet kjele. Skrell gulrøttene og del dem i grove biter. Legg dem i en kjele og dekk med vann. Kok dem møre. Kjør gulrøttene glatt med en stavmikser. Bruk så lite av vannet som mulig og spe litt slik at konsistensen blir slik
du ønsker (helst litt tykk). Ha i buljongen og smak til med salt og pepper.
Ha i crème fraîche like før servering.
Flere artikler innen Matglede i barnehagen
Barn kan! Hjemmelaget pasta
Hjemmelaget pasta er mye lettere å lage enn man skulle tro
Les mer >>Barn kan! Eplekompott
Alle barn liker eplekompott!
Les mer >>Barn kan! Squashlasagne
En annerledes lasagne som smaker friskt og godt
Les mer >>Barn kan! Minestronesuppe
Denne suppen kan du lage med alle mulige grønnsaker
Les mer >>Barn kan! Majones
Majones er et godt tilbehør til mange slags retter
Les mer >>Ånnerudtoppens favoritter
Ånnerudtoppen barnehage sprer matglede blant store og små.
Les mer >>Barn kan! Rotgrønnsaker
Dette er en rett som helt fint kan gjøres klar dagen før
Les mer >>Barn kan! Råkostsalat
Fargerik, frisk og veldig sunn mat!
Les mer >>Barn kan!
Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.
Les mer >>