Logg inn:
Hvordan forholder du deg til disse medarbeiderne?
Lasse Heyerdahl Larsen   11.09.18
De fleste ledere blir utfordret av motvillige, umotiverte medarbeidere og uformelle ledere som trekker andre medarbeidere i negativ retning.
Kan det la seg gjøre å motivere dem? Og hva kan du gjøre for at din motstander skal bli en verdig og verdifull motstander?
 
Der finnes massevis av kjente teknikker for å avverge og unnvike motstand: Gi dem anerkjennelse for et eller annet, få dem til at føle at du lytter, vend deres kritikk mot dem selv osv. Noen hevder til og med å kunne manipulere motstandere til at bli medspillere. Problemet er at de fleste av disse teknikker virker uverdige hvis de blir gjennomskuet. Det er jo voksne mennesker vi snakker om. 
 
Spør i stedet deg selv: Hva kan jeg gjøre for at min motstander skal bli en verdig motstander? En verdig motstander som jeg kan se i øynene og snakke åpent og respektfullt med om det som skiller oss. Det er forutsetningen for også å kunne fokusere på det som forener dere, nemlig å drive en god barnehage til beste for barna og deres foreldre.
 
Med inspirasjon fra Nederland har bl.a. flere danske kommuner hatt bemerkelsesverdige resultater med klagedrevet innovasjon – en metode for å skape læring i stedet for at bruke krefter på å slåss. Metoden er basert på noen poenger som lett kan overføres til ledelse av barnehager. I foredraget vil vi også gjennomgå nøkler til verdig kommunikasjon, problemløsende spørreteknikker og ledelse av primadonnaer.

Denne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen. Dersom du vil ha tilgang til alle artikler har vi nå en kampanje på 6 måneders medlemskap. Se nedenfor.
TILBUD PÅ 6 MND. MEDLEMSKAP, KUN KR. 595,-
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på Barnehageforum!
Vi har i dag nærmere 3000 bhg og over 7000 aktive brukere.
Barnehage
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturanavn
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype
*Antall måneder *
* Du kan velge mellom 3, 6 eller 12 måneder. Du vil bli fakturert for hele perioden i en faktura.

* Mva. kommer i tillegg

Huk av for at du har leste våre avtalevilkår
 
DISKUTER ARTIKKELEN
 
 
Anbefalt
Kjell   30
Appen