Bli med på Småpengeskolen - et opplegg for å gi barn et positivt og bevisst forhold til penger og tall!

Vi har sammen med Matematikksenteret i Trondheim og psykolog Magne Raundalen utviklet et pedagogisk opplegg for å lære barn noe om penger i samfunnet. Målet med opplegget er at barn i femårs alder utvikler et positivt og bevisst forhold til penger. Hele opplegget er selvforklarende og består av 15 oppgavekort som barnet skal løse, sammen med sine foreldre. Dette skal altså foregå i hjemmet.

Det er blant annet morsomme og lærerikt talløvelser, aktiviteter i hverdagen og gode eksempler på begrepsforklaringer. Hvordan forklarer man for eksempel hva statskassen er for en femåring?

Nå trenger vi hjelp av barnehagene til å teste dette!

Vi har hatt opplegget ute i 15 familier og de gir veldig gode tilbakemeldinger på at dette både var lærerikt og morsomt for barn og foreldre. Vi ønsker nå å komme i kontakt med barnehager som kan rekruttere testfamilier fra foreldregruppen. Blant de innsendte svarskjemaene trekker vi en vinner som får en bærbar DVD-spiller med to skjermer som kan brukes bla. i bil.

Dette er et morsomt og annerledes opplegg som kan inspirere foreldrene og gi dem en god opplevelse! Her gjelder først til mølla prinsippet, så send en mail og du blir kontaktet så fort vi er klare. Vi vil så sende dere et brev som dere deler ut til foreldrene.

Send oss en mail: trond@barnehageforum.no.