En hilsen til deg som slutter i barnehagen og begynner på skolen til høsten.

Vi voksne i barnehagen din er heldige som har vært sammen med deg nesten hver dag, hele året i flere år. Vi kjenner deg godt. Vi vet hva du liker å gjøre og hva du ikke liker å gjøre. Vi ser når du blir redd, vi ser når du blir glad. Vi har snakket masse med deg, vi har lekt med deg. Vi har lest for deg og sunget mange sanger hver dag hele året. Vi visste hvilken sang du likte best og hva som var yndlingsboka di. Vi tok vare på kosedyret ditt og smukken din og fant en plass som bare var din. Vi har kledd på deg og lært deg navnet på alle klærne. Hvilken farge det var på skoa, på lua og jakka. Vi har tulla med deg og vi har trøsta deg. Vi har også vært bestemt når du ikke gjorde det som var rett for andre. Vi har lært deg noe du kan ta med deg videre i sekken på ryggen din. Det som var bra, kan du ta med deg, det som ikke var bra tar vi tilbake.
 
Vi takker for at akkurat du var her. At det var du som valgte å være i barnehagen vår. Du har lært oss at vi må være varsomme, at vi må stoppe opp , at vi må passe på hva vi sier og hvordan vi sier ting til hverandre. Du har vist oss at vi må ha god tid. Du har også vist oss at timeplaner og fagområder som de voksne kaller det ikke alltid er viktig. Vi lever akkurat nå i øyeblikket og det er det lille øyeblikket vi må ta vare på. I et øyeblikk viste du oss at du hadde slått deg, et annet øyeblikk at du mistet en tann eller skrevet din første bokstav. Et øyeblikk kunne vare lenge fordi du ikke fikk på deg klærne dine. Øyeblikkene kommer ikke tilbake. Takk for at vi fikk være med i dine øyeblikk. Du har vist at du er helt spesiell og at du er et unikt lite menneske. Ingen andre er som deg, det kan du være stolt av. DU ER BRA NOK. Vi blir glade om du kommer og besøker oss til høsten. Med dette ønsker vi deg lykke til på livets skole!
 
Du får med deg fem ord med på veien.
 

SKJØNNHET

Du er et fargerikt lite menneske i din væremåte. Vi ser og hører deg på lang avstand. Du er kreativ og kraftfull og skaper skjønne ting ut av ingenting. Du har to språk og har to land. Du vil helst være alle steder på en gang. Du har blikket og evne til å skape det skjønne i hverdagen.
 

GLEDE

Du er rask og tilstede i hvert øyeblikk. Du observerer og handler. Du har oversikt som en ørn og hjelper de små til å finne veien. "Eg kan hjælp dæ!" Noen ganger glemmer du å leke, fordi du er så opptatt av at andre har det bra. Du skriver og tegner glede!
 

VISDOM

Du er et lite menneske som har oversikt og er handlekraftig. Du har en plan og vet hva du gjør. Du har omtanke for dyr og mennesker. Du tar tak i det som kommer til deg. Noen ganger blir det litt for mye å holde orden på og da er det godt sitte på et fang og bare være liten. Du har styrke til å holde ut og ta ansvar.
 

UNDRING

Du har alltid god tid. God tid til å gjøre det du aller helst ønsker. Du elsker å perle. Du undrer deg over små og store detaljer. Du er fantastisk til å fortelle og dikte historier. Du kan plutselig være den lykkeligste. Ut av intet kan det oppstå en liten eller stor katastrofe. Den forsvinner like fort som den kommer. Du finner ditt eget rom hvor du har tid til å undre og lage nye historier.
 

FRED

Du er et lite menneske som har kommet hit til verden for å vise at vi har god tid. Du er en rolig sjel. Ingenting skal forhastes, og alt kan ordnes, bare man har tid nok. Du er nøye og detaljert, noe som innebærer å ha god nok tid. – Vi har mye å lære av deg, i en verden som går altfor fort.