Denne oppskriften på pastasaus er veldig enkel

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
Den kan også brukes som  pizzasaus og tomatsuppe. Dessuten kan barna være med å gjøre nesten alt!  Sausen holder seg i en ukes tid i kjøleskapet, hvis dere dekker godt med plast.  Den kan også deles opp og fryses i brødposer.

FRAMGANGSMÅTE

Surr løk og hvitløk i matolje i en gryte på middels varme til løken er blank. Tilsett resten av ingrediensene i gryta og rør rundt. Smak til med oregano, salt og pepper. La sausen småkoke i 15 min.

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

  • ingredienser Gir 2 liter pastasaus
    0,5 dl matolje
    5 fedd hvitløk, finhakket
    4 løk, finhakket
    5 bokser hakkede tomater,
    (400 grams bokser)
    6 ss tomatpuré
    8 gulrøtter, skrelt og revet
    2 ss tørket oregano
    1 ss salt
    1 ts pepper
    La barna kutte løk og hvitløk, skrelle og rive gulrøttene og røre i sausen 
  • La barna se og lukte på oregano. En fin måte å få fram aromaen i krydderne på er ved å gi barna en liten klype krydder, og la dem gni dette sammen mellom håndflatene sine 
  • Dere kan også bruke denne sausen som en pizzasaus ved å droppe gulrøttene
  • Den kan også gjøres om til en tomatsuppe ved å tilsette 4 liter grønnsaksbuljong
  • Denne retten kan med fordel dobles så kan dere fryse ned halvparten til senere 
  • Ha alltid hermetiske tomater i basislageret deres. Det er billig og lett å lage