Denne suppen kan du lage med alle mulige grønnsaker

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
Minestronesuppe kan lages med alle mulige grønnsaker, bruk det dere har i kjøleskapet.
Dette er en suppe full av sunne næringsstoffer og den er veldig lett å lage. Suppen kan
også serveres med hjemmelaget pasta (se oppskrift neste side). Dette er også en rett dere
fint kan forberede dagen før. Bare sett grønnsakene i kjøleskapet i vann over natten.

FRAMGANGSMÅTE

ingredienser til 16 barn og 4 voksne
0,5 dl matolje
4 fedd hvitløk, finhakket
4 store løk, grovhakket
10 ss tomatpuré
10 gulrøtter, grovhakket
10 poteter, grovhakket
6 stenger stangselleri, grovhakket
5 l grønnsaksbuljong
600 gram kokte bønner
2 bokser med bønner, hvite eller
svarte (400 grams bokser)
Tørkede urter, for eksempel timian,
rosmarin, oregano, laurbær
Frisk basilikum
Salt
Pepper
Varm matoljen i en stor gryte, og stek løk og hvitløk på middels varme til det  er mykt og blankt. Tilsett stangselleri, poteter, gulrøtter og tomatpuré. Fres dette i noen minutter under omrøring. Tilsett urter og buljong. Kok opp og  la det småkoke i 20-30 minutter til potetene er møre. Tilsett bønnene mot slutten av koketiden. Server suppen med kvernet pepper, salt, basilikum og eventuelt revet ost.

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

  • La barna kutte løk, hvitløk, gulrøtter, poteter og
  • stangselleri
  • La barna få være med og steke og å røre i suppa
  • Fortell barna hva slags grønnsaker dere bruker og hvor de
  • gror
  • La også barna få smake og lukte på urtene og krydderne
  • Har dere osterester kan disse rives og strør på suppa