
Majones er et godt tilbehør til mange slags retter
I tillegg er det spennende for barna å se forandringen fra eggeplomme til majones. Hvis dere ikke bruker opp alt så kan dere oppbevare majonesen i et lufttett glass i 1-2 uker i kjøleskapet.
Del oppskriften i to når dere lager den med barna. Det er litt lettere å lage majones med mindre mengder. Ikke stress – det skal ta tid før massen forandrer struktur og blir tykk og lysegul.
FRAMGANGSMÅTE
Knekk eggene og skill eggeplomme og eggehvite. Dere skal kun bruke eggeplommene. Pisk eggeplommene sammen med sennep, salt og sitronsaft eller eddik. Hell i en dråpe olje og pisk inntil oljen har blitt pisket helt inn. Tilsett en og en dråpe til. Etter hvert kan dere tilsette oljen i en tynn stråle.TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA
- La barna knekke eggene, og la den prøve å skille eggeplommene fra eggehviten.
- Fortell barna hvor egget og oljen kommer fra
- Det er viktig å gjøre dette i riktig rekkefølge og sakte, så dere bør helle i de første dråpene med olje før dere lar barna slippe til.
- NB! Olje og egg bør ha samme temperatur – helst romtemperatur.