Barnehageforum - Superslangesnabel

Snodigheter ved perlebordet er en serie små og spennende historier du kan fortelle og undre deg over sammen med barna.

Et av verdens største dyr, elefanten, har egentlig en helt utrolig nese. Den er jo ganske rar også. Tenk om vi skulle gått rundt med slike utvekster i ansiktet. Kanskje du kan tegne noen barnehagebarn med snabel?

Snabelen til elefanten er en helt utrolig kroppsdel. Elefantene har jo en fantastisk hørsel og digre ører. Men de kan oppdage saker og ting på med snabelen også. De legger ganske enkelt den nederste delen av snabelen på bakken og kjenner etter bevegelser. Og snabelen er så følsom at den kan kjenne når bakken vibrerer fordi noen krypskyttere kommer gående i bushen. Det er vel egentlig bra at ikke mennesker må legge nesetippen på bakken hele tiden for å sjekke om noe er farlig.

Elefantsnabelen brukes også som spiseredskap. Voksne elefanter er veldig dyktige til å gripe fatt i gress og greiner som er viktig mat. De surrer gresset rundt snabelen omtrent som du gjør med spagetti på gaffelen.

Du har sikkert sett at elefanten drikker med snabelen. Den suger opp vann, bøyer snabelen og spruter vannet inn i munnen eller på ryggen sin når den skal vaske seg. En sånn snabelslurk kan inneholde 100 liter vann. Det er like mye som 10 fulle vaskebøtter.

Da skjønner du sikkert at vi kan kalle elefantens nese for en superslange!