Barnehageforum - Lurer tyven

Snodigheter ved perlebordet er en serie små og spennende historier du kan fortelle og undre deg over sammen med barna.

Noen skjærer er veldig flittige til å samle mat og gjemme den unna i skogbunnen og gresset. Andre skjærer er mer late, og satser på å rappe maten andre har lagret. Dette vet de flittige skjærene og er temmelig irritert over tyveriene som foregår.

 

Skjæra er en klok fugl og noen av de som er best til å samle mat har funnet på noe lurt for å hindre at matvarelagrene plyndres. De later som de gjemmer mat, mens de egentlig bare dekker til en liten stein eller kvist med løv og gress. Når tyven som har sittet på lur og kikket hopper fram for å forsyne seg av godsakene, blir den veldig skuffet. Noen ganger gjemmer de flittige skjærene maten sin når tyvene er opptatt med noe annet eller de sørger for å gjemme seg bak en stor stein eller trær før de graver ned maten.

 

Forskere som har fulgt skjærene i mange år og studert måten de lever på, har funnet ut at det bare er skjærer som selv har vært tyver, som gjør disse rare tingene for å lure andre skjærer. De skjærene som selv ikke har rappet mat fra andre, skjønner ikke bæret og graver ned maten sin rett foran nebbet på de late robbeskjærene.