Alle barn liker eplekompott!

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn
kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
Det er søtt, godt og ikke minst veldig enkelt. Og som alltid: Det dere lager selv vet dere hva inneholder.

FRAMGANGSMÅTE

ingredienser til 6 dl eplekompott
1 kg epler
4 ss rørsukker
1 ts vaniljesukker eller frø fra
en ½ vaniljestang
1 ts kanel
½ ts allehånde
1 ts kardemomme
2 dl vann
Skrell eplene, del eplene i fire og fjern kjernehuset. Skjær eplene i små biter. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene med en skje. Ha eplene i en kjele med rørsukker, vanilje, knust krydder og vann. Ha på lokk og la det småkoke til eplene er møre i ca. 10 minutter.

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

  • La barna kutte de skrelte eplene i biter
  • La barna lukte på vanilje og kardemomme
  • Fortell barna at det finnes mange forskjellige typer epler