– viktige for både store og små

Tripp Trapp åpen barnehage i Sandnes har vært i drift i 21 år, har 3 ansatte som alle er høgskoleutdannet, har åpent 3 dager i uka (16 t), og fyller dagene med et variert innhold. Det er blant annet lek, samlinger, prat, mat, musikk og sang, språkstimulering, babymassasje og babysang, samtaletreff for de voksne, med mer. På samtaletreffene kommer ulike bidragsytere (blant annet ressurshelsestasjon, helsestasjon og jordmor) som tar opp aktuelle tema om det å være foreldre til små barn. Disse innholdsrike dagene er viktige for både store og små.
 
Siv Turid har en gutt på 18 mnd, og har brukt Tripp Trapp jevnlig fra han var 5-6 uker. Den første tiden en gang per uke, nå kommer de 2-3 ganger per uke. Familien har bevisst valgt at mor er hjemme med gutten for at de skal få mer tid sammen. De ønsker innholdsrike og samtidig roligere dager sammen, men ser at uten åpen barnehage ville det vært vanskelig for dem å få gjennomført dette valget.
 
barnehagefolk - Tema: kroppene Denne saken er publisert i Barnehagefolk nr. 4/2014. Hvis du ikke får det i posten, følg linken for å tegne abonnement eller kjøp ett enkeltnummer.
 
 
Siv Turid sier at det som har vært viktig for henne når det gjelder å bruke åpen barnehage er at barnehagen holder et høyt faglig nivå, gutten får mulighet til å leke med andre barn og som mor får hun utvidet sitt eget nettverk. Samlingene er lærerike for barna og samtaletreffene gir henne gode faglige input.

Små og store blir godt ivaretatt, og de ansatte er der alltid for oss!

 

Beate har en gutt på 17 mnd, og har gått i den åpne barnehagen nesten hver åpningsdag i ett år. Hun vil vente med vanlig barnehage til gutten er 2 år og han kan bevege og utrykke seg mer. Det Beate framholder som viktig med åpen barnehage er at det er sosialt for barnet å gå her, samtidig som det er positivt for henne å få være sammen med barnet og se all utviklingen som skjer med gutten. Hun syns opplegget med samlinger i barnehagen er bra, innredningen av rommet er flott og hun liker fokuset som er på barna. De er førsteprioritet hos de ansatte.

Ellers setter jeg pris på at jeg får råd og veiledning som mor når jeg har spørsmål.

André har ei jente på 2 år og 3 mnd. De startet å gå i den åpne barnehagen rett før barnehagen tok sommerferie, men har gått her 2 dager i uken da den startet opp igjen i august. Jenta er fosterbarn, så det er faktisk barnevernet som har anbefalt at foreldrene er hjemme for å styrke tilknytningen mellom barnet og foreldrene. André og jenta går i åpen barnehage for at hun skal bli kjent med andre barn og få lekt med dem. Her er det andre leker og aktiviteter som hun får prøvd ut, og det blir lagt godt til rette for sang og dans, noe som jenta koser seg med.

Åpen barnehage er et fint sted for barna til å lære seg rutiner med tanke på etter hvert å starte i vanlig barnehage.