Kurs

Sondre og Trond er to førskolelærere av den gamle skolen. Sondre, som mange kanskje kjenner fra NRK-serien Verdens beste pappa, jobber fortsatt i barnehage. Trond jobber med kurs, konferanser og utgivelse av fagbøker på barnehagefeltet. De liker å møtes over en kopp kaffe før tidligvakt for å diskutere barnehagefag, praksis og barneoppdragelse. De er ikke redde for å konkludere, og alt de sier står for deres egen regning.

Episode 5: Januar 2021

Klassikere i hverdagen

Hva er det du bare gjør eller sier til barna, litt automatisk uten å tenke deg særlig om? Legg merke til hver gang du sier nei til barna, og spør deg selv: Hvorfor sier jeg nei til dette? Gå en runde med deg selv på hvilke regler du har for barna, enten hjemme eller i barnehagen. Gir de mening eller bør du endre på disse? Å si ja er ofte enklere enn å si nei. Og det er mye morsommere!

Kurs

Episode 4: Desember 2020

Nei, alle kan ikke være med å leke

Sondre og Trond snakker om atkomststrategier som barn bruker for å komme inn i lek. William Corsaro har nøye kartlagt disse, og de er mangfoldige og virker i ulik grad. Alle kan ikke alltid være med, fordi barna eier sin lek. Derfor må vi voksne sette oss inn i disse atkomststrategiene og veilede de barna som ikke helt får det til.

Kurs

Episode 3: Desember 2020

Vi kan ikke la barna få leke i fred

Sondre og Trond snakker om leken og hvor vi voksne bør befinne oss i forholdet til leken. Skal barn få leke i fred, eller skal vi voksne være midt i leken? Og hvordan kan vi verne leken mot avbrudd? Og hva mener vi egentlig med uttrykket frilek?

Kurs

Episode 2: Desember 2020

Kan du lære barn noe, hvis du ikke har vist dem hvem du er?

Sondre har hatt den mest fantastiske dagen i løpet av barnehageåret: utendørsfotografering i regnvær! Trond er ivrig over forlagets neste bok, Innenfor og utenfor av Margareta Öhman. Samtidig innrømmer han at både språkvask og korrektur er noe seigt. Sammen diskuterer de hva som er viktigst: dorullnisser, barnefotografering eller gode, meningsbærende relasjoner.

Kurs

Episode 1: November 2020

Å si unnskyld hjelper fint lite

Sondre ser mange muligheter i konflikter. Konflikter er en progresjon, noe som får oss videre. Det er ikke et onde, men det kan oppleves som vondt. Trond synes det er slitsomt å stå i en konflikt, men er enig i Sondres mulighetsperspektiv. Spalten "Var det bedre før?" introduseres.

Kurs
--> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>